Daydream's ♪
Daydreams ♪
"The symbol of freedom it the music like a symphony"


Right-click is forbidden
any question?


もしもし
Moshi Moshi

Refresh About Link Stuff Rules Follow

Disclaimer
the girl


こんにちは ! I'm Akane Katsumi. 14 y.o. Welcome to my blog!! Please leave your footprints here . Your ip is . Hate my blog?? Just click
here. Don't ever dare open my page source, I know who you are ^-^



足跡
Tomodachi

  • Your Name Not Anonym
  • Your Url Blog Not Email
  • Don't Making Crush Here




  • 思い出
    Flashback


    Credit;
    Makes my blog beautiful, this is!

    © 2016 - Skins by Akane Katsumi and Cute icon from Pixel and other from Google.
    Freebies Cute Fonts Code For Blogskin.
    Saturday, March 28, 2015 | 0 Comments
     
    Loha.....ini ada font cute buat kalian yang mau 
    READ MORE
    Pergi log in blog korang, then pergi template.
    - Cari code <head> then paste code fonts tu kat bawah code <head>.

     <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=The+Girl+Next+Door' rel='stylesheet' type='text/css'>

     <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Architects+Daughter rel='stylesheet' type='text/css'>

     <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Cabin+Sketch' rel='stylesheet' type='text/css'>

     <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Dancing+Script' rel='stylesheet' type='text/css'>

     <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Gloria+Hallelujah' rel='stylesheet' type='text/css'>

     <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Lobster+Two' rel='stylesheet' type='text/css'>

     <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Nosifer' rel='stylesheet' type='text/css'>

     <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Pacifico' rel='stylesheet' type='text/css'>

    <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Redressed' rel='stylesheet' type='text/css'>


    Kepada yang baru pertama kali search fonts kat webfonts ni, korang boleh tengok cara kat bawah ni.

    First korang cari lah font yang korang nak. Macam aten, aten pilih 'Cabin Sketch' mcm freebies kat atas tu.

    Lepastu, korang click 'Quick Use' mcm dalam gambar tu. Nanti dia akan open page baru.


    Lepastu, korang scroll bawah sikit sampai nampak macam kat dalam gambar ni? Dah scroll? Bagus.
    Korang copy code yang mcm dalam gambar tu. Nampak kan code yang berhighlight tu kan?
    Dah copy? Bagus. Ikut step bawah ni pulak.

    1. Dashboard > Template
    2. Tekan ctrl+f cari code <head>
    3. Paste code font tu kat bawah code <head>


    Macam mana nak guna fonts comel tu? Korang tengok anak panah hitam yang kedua tu.

    Korang copy code dalam kotak tu. Macam ni :
    font-family: 'Cabin Sketch', cursive;

    Yang warna biru tu, korang boleh tukar dgn font lain. Asalkan, korang tak lupa untuk letak code fonts tu kan bahagian <head>.

    Nota kecil :
    Setiap nama fonts yang ada simbol '+', bila korang nak guna nama font tu, korang kene buang simbol '+' dulu okay? :)

    Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tinggalkan komen sekali ye?

    Post a Comment

    Moshi - Moshi

    Leave comment here
    Request ? tell in cbox
    Dont bad words

    Obey the rules ? Free comment :)

    Past Future