Freebies Cute Fonts Code For Blogskin.

 
Loha.....ini ada font cute buat kalian yang mau 
READ MORE
Pergi log in blog korang, then pergi template.
- Cari code <head> then paste code fonts tu kat bawah code <head>.

 <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=The+Girl+Next+Door' rel='stylesheet' type='text/css'>

 <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Architects+Daughter rel='stylesheet' type='text/css'>

 <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Cabin+Sketch' rel='stylesheet' type='text/css'>

 <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Dancing+Script' rel='stylesheet' type='text/css'>

 <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Gloria+Hallelujah' rel='stylesheet' type='text/css'>

 <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Lobster+Two' rel='stylesheet' type='text/css'>

 <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Nosifer' rel='stylesheet' type='text/css'>

 <link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Pacifico' rel='stylesheet' type='text/css'>

<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Redressed' rel='stylesheet' type='text/css'>


Kepada yang baru pertama kali search fonts kat webfonts ni, korang boleh tengok cara kat bawah ni.

First korang cari lah font yang korang nak. Macam aten, aten pilih 'Cabin Sketch' mcm freebies kat atas tu.

Lepastu, korang click 'Quick Use' mcm dalam gambar tu. Nanti dia akan open page baru.


Lepastu, korang scroll bawah sikit sampai nampak macam kat dalam gambar ni? Dah scroll? Bagus.
Korang copy code yang mcm dalam gambar tu. Nampak kan code yang berhighlight tu kan?
Dah copy? Bagus. Ikut step bawah ni pulak.

1. Dashboard > Template
2. Tekan ctrl+f cari code <head>
3. Paste code font tu kat bawah code <head>


Macam mana nak guna fonts comel tu? Korang tengok anak panah hitam yang kedua tu.

Korang copy code dalam kotak tu. Macam ni :
font-family: 'Cabin Sketch', cursive;

Yang warna biru tu, korang boleh tukar dgn font lain. Asalkan, korang tak lupa untuk letak code fonts tu kan bahagian <head>.

Nota kecil :
Setiap nama fonts yang ada simbol '+', bila korang nak guna nama font tu, korang kene buang simbol '+' dulu okay? :)

Terima kasih sudi baca. Jangan lupa tinggalkan komen sekali ye?

No comments:

Post a Comment

Moshi - Moshi

Leave comment here
Request ? tell in cbox
Dont bad words

Obey the rules ? Free comment :)

1
2
3
4
5
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...