Daydream's ♪
Daydreams ♪
"The symbol of freedom it the music like a symphony"


Right-click is forbidden
any question?


もしもし
Moshi Moshi

Refresh About Link Stuff Rules Follow

Disclaimer
the girl


こんにちは ! I'm Akane Katsumi. 14 y.o. Welcome to my blog!! Please leave your footprints here . Your ip is . Hate my blog?? Just click
here. Don't ever dare open my page source, I know who you are ^-^



足跡
Tomodachi

  • Your Name Not Anonym
  • Your Url Blog Not Email
  • Don't Making Crush Here




  • 思い出
    Flashback


    Credit;
    Makes my blog beautiful, this is!

    © 2016 - Skins by Akane Katsumi and Cute icon from Pixel and other from Google.
    Tutorial Sparkle Pada Image.
    Saturday, March 28, 2015 | 3 Comments
     
    LohaToday, aten nak buatkan tutorial sparkle pada image.
    Cuba hover kat header aten? Ada macam sparkle kan? K itu yang aten nak ajar harini.
    Act, ada yang request tutorial ni haritu. Tapi, lupa siapa sebab dah lama.

    TEKAN GAMBAR UNTUK LEBIH JELAS.


    • Pengguna classic template letak code yang aten nak bagi ni kat atas code </style> 
    • Pengguna template designer letak code yang aten nak bagi ni kat atas code /* Header


    Pengguna classic template 

    1. Dashboard > Template

    Pengguna template designer 

    1. Dashboard > Design > Edit html

    2. Lepastu, cari code yang aten bagi mula-mula sekali.

    3. Copy code bawah ni dan paste kat atas code yang korang search tadi tu.


    img{
    cursor:vertical-text;
    opacity:1.0;
    }
    img:hover{
    background: url(http://a.deviantart.net/avatars/s/p/sparklesplz.gif?1);
    opacity:1.0;
    cursor:vertical-text;
    -webkit-transition:All 1s ease;
    -moz-transition:All 1s ease;
    -o-transition:All 1s ease;
    }

    4. Save.

    Nota kaki :

    • Sparkle ni takkan nampak pada image yang ada kat body blog kita. sebab body blog kita warna putih. Kalau kat header dia nampak, sebab header kita terletak pada background yang bermacam color. Mohon faham.
    Segala pertanyaan, boleh tanya di komen :)

    Labels:

    Blogger Gifta Good said...

    kok pakai bahasa malaysia???

     
    Blogger Francois Pauline Archambault said...

    Iya aku copas

     
    Blogger Alneira Firja Azaria said...

    Izin repos kak

     

    Post a Comment

    Moshi - Moshi

    Leave comment here
    Request ? tell in cbox
    Dont bad words

    Obey the rules ? Free comment :)

    Past Future