Daydream's ♪
Daydreams ♪
"The symbol of freedom it the music like a symphony"




もしもし
Moshi Moshi

Refresh About Link Stuff Rules Follow

Disclaimer
the girl


こんにちは ! I'm Akane Katsumi. 14 y.o. Welcome to my blog!! Please leave your footprints here . Your ip is . Hate my blog?? Just click
here. Don't ever dare open my page source, I know who you are ^-^



足跡
Tomodachi

  • Your Name Not Anonym
  • Your Url Blog Not Email
  • Don't Making Crush Here




  • 思い出
    Flashback


    Treasure here

    1 2 3 4
    Want see a miracle ?

    クレジット
    Makes my blog beautiful, this is!

    © 2016 - Skins by Akane Katsumi and Cute icon from Pixel and other from Google.
    Tutorial : Clipping mask for header.
    Minggu, 05 April 2015 | 0 Comments
     
    Hallo Anneliese balik lagi 
    bawa tutorial yang mau read more
    Apaan sih Clipping mask itu 
    kayak gimana contohnya
    ini contohnya

    STEP 1 :
    1. Click file.
    2. Tekan new.
    3. Kauorang adjust. 

    -Tengok gambar -
    Jom, step seterusnya.
    STEP 2 :

    Kauorang nampak tak T besar tu? Tekan yang itu :) Lepas tu tekan tick dan kemudiannya taiplah
    perkataan yang kauorang nak.
    STEP 3 :
    Dah siap taip? Now kita nak letak gambar dekat perkataan.
    So, click at "open".
    STEP 4:
    Kemudian, kauorang pilihlah gambar kauorang.
    Apa-apa saja. Asalkan comel. Haha.
    STEP 5 :

    Nanti jadi macam dekat atas tu. So, tarik tab tu keluar. Tengok gambar ye cik adik, cik akak,cik abang.
    STEP 6 :
    Dah ada 1 window kecilkan? So, awak nampak tak arrow atas sekali tu, yang saya bulatkan tu? Okay, klik arrow itu. Selepas itu, tarik gambar tu letak dekat header perkataan kauorang.
    STEP 7 :

    Tadaaa, jadi macam ni. Okay. Now relaks. Ikut step seterusnya. Okay. kauroang nampak tak kotak kecil tu. Ada perkataan Layer kan? I mean yang ada gambar tu. Nampak tak?
    STEP 8 :
    Now, kauorang tekan right click kemudian..... create clipping mask.
    STEP 9 :

    Tadaaaa. Sudah menjadi. Lepas tu, tariklah panjang-panjang.
    EXTRA: Kalau kauorang nak letak lebih daripada 1 gambar, ikut step 3 sampai step 9.

    Now, kauorang right click dekat perkataan kauorang.
    Tengok gambar :)

    Seterusnya, tekan perkataan tu, 2 kali kemudian tick mana kauorang suka.
    Tapi yang saya buat anak panah tu, yang itulah saya guna.

    Sekarang, kita nak save :)
    CTRL+S dan save. PNG tau!

    Dah siap :)
    Hihihi. So setakat ini faham tak Cik Shiro Usagi :)  ?
    Maaflah kalau awak tak faham ><
    Untitled
    Psstt. Besok saya exam tasawwur. So, doakan saya :) Wish me luck

    Label:

    Posting Komentar

    Moshi - Moshi

    Leave comment here
    Request ? tell in cbox
    Dont bad words

    Obey the rules ? Free comment :)

    Past Future